Kyselina Citronová Mono VALKNUT 500 g v prášku
Artikelnummer: VAL031-500Verwandte Produkte
Detaillierte Produktbeschreibung
Kyselina citrónová Mono Laiwu
100% kyselina citrónová monohydrát je přírodní konzervační látka, která se používá ke konzervaci a k ochucení ovoce, džemů, zeleniny, nápojů a sirupů. Kyselina citrónová monohydrát (E330) je krystalická látka bílé barvy silně kyselé chuti. 
Všestranný ekologický pomocník do každé domácnosti. Používá se jako regulátor kyselosti a současně jako složka prodlužující trvanlivost výrobků. Bezpečnou formou zabíjí bakterie a odstraňuje skvrny. Čistí spotřebiče v domácnosti.
Kyselina citrónová a její využití
- Spolehlivě nahradí spoustu drahých chemických čistících prostředků.
 (Spolu s jedlou sodou si snadno poradí i s ucpaným sifonem. Spolehlivý a levný čistič oken, který rozpouští špínu, mastnotu i kapky od deště. Stačí smíchat s vodou.)
- Poradí si s odstraněním nečistot či pachů
 (Při praní provoní i opravdu propocené prádlo.)
- Zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní.
- Používá se jako stabilizátor a ochucovadlo při výrobě domácích marmelád a sirupů, kde brání růstu bakterií, kvasinek a plísní.
- V tucích a olejích působí jako antioxidant a zabraňuje žluknutí a nežádoucí změně barvy.
#ShowMore#
Složení:
- 100% kyselina citrónová monohydrát
Možné použití:
- Na podporu želírovacího procesu při výrobě džemů, marmelád a želé.
- Ochucení nápojů.
- K čištění pračky 
 Nasypte 250 g přípravku do prázdného bubnu, použijte cyklus praní na 50-60 °C.
- Odstranění skvrn z oblečení 
 Namáčejte prádlo 1 h v roztoku 10 g kyseliny citronové na 1 litr vody.
- Při úklidu 
 Použijte 2 čajové lžičky na 500 ml vody.
- Čištění rychlovarné konvice
 Naplňte konvici vodou a přidejte 1 lžíci kyseliny citronové, nechte projít varem.
- Čištění myčky 
 Nasypte 250 g přípravku do prázdné myčky a spusťte.
| Nutriční hodnoty (na 100 g) | |
| Energetická hodnota | 1184 kj | 
| Energetická hodnota | 286 kcal | 
| Tuky | 0 g | 
| Z toho nasycené mast.kyseliny | 0 g | 
| Sacharidy | 0 g | 
| Z toho cukry | 0 g | 
| Bílkoviny | 0 g | 
| Vláknina | 0 g | 
| Sůl | 0 mg | 
Další zajímavosti o Kyselině citronové
- Kyselina citronová je slabá trikarboxylová kyselina nacházející se v citrusových plodech.
- Je přírodní konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek jídel, nealkoholických a alkoholických nápojů.
- V biochemii je důležitým meziproduktem v citrátovém cyklu.
- Kyselina citronová se nachází v různých druzích ovoce a zeleniny, největší výskyt (největší koncentrace) je v citronech a limetkách, kde může dosáhnout až 8 % hmotnosti sušiny
- Objev kyseliny citronové je připisován perskému alchymistovi z 8. století Džábiru Ibn Hajjánovi.
- Středověcí evropští učenci si byli vědomi existence přírodní kyseliny v citronech a citronových šťávách.
- Švédský chemik Carl Wilhelm Scheele poprvé izoloval kyselinu citronovou v roce 1784 krystalizací z citronové šťávy.
- V průmyslovém rozsahu se začala kyselina vyrábět v roce 1860.
- V roce 1893 objevil C. Wehmer, že některé druhy plísně Penicillium dokážou produkovat kyselinu citronovou z cukru. Nicméně tento mikrobiální způsob výroby kyseliny nebyl průmyslově důležitý až do první světové války, která přerušila italský export citrusů.
- James Currie v roce 1917 objevil, že plíseň druhu Aspergillus niger může účinně vyrábět kyselinu citronovou. O dva roky později firma Pfizer započala průmyslovou výrobu kyseliny citronové na tomto principu.[1]
Upozornění:
Způsobuje vážné podráždění očí. Zabraňte styku s očima, kůží nebo oděvem. První pomoc při zasažení očí: Vypláchnout otevřené oči minimálně 10 minut a poradit se s lékařem.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.
Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_citronov%C3%A1
Zusätzliche Parameter
| Kategorie: | Na vaření a pečení | 
|---|---|
| Balení: | 500 g, 1000 g | 
| Forma: | Sypké | 
Diskussion
Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.

 
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
            