Sušené Švestky VALKNUT 1000 g bez pecek

Kód: VAL084
1 hodnocení
Značka: Valknut
359 Kč –16 %
svestky bez pecky obsahuje
359 Kč –16 % 299 Kč
Skladem
  • Sladké a zdravé mlsání.
  • Sušené plody ovoce.
  • Bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu.
  • Bez přidaného cukru.
  • Nesířené.
  • Vhodné pro vegany.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušené vypeckované švestky 70/80

Lahodná a intenzivní chuť i vůně těchto švestek je nezaměnitelná. Vypeckované švestky se hodí nejen na vaření, ale také jako rychlá svačinka během celého dne. Mají lahodnou šťavnatou chuť a příznivý obsah provitamínu A, vitamínů B1, B2, P. Velmi cenný je jejich obsah minerálů. Švestky sušené jsou zdravou alternativou sladkého. Jsou navíc velice bohaté na vlákninu a neobsahují téměř žádný tuk, takže je můžete mlsat bez výčitek. Hodí se do koláčů i na výrobu omáčky k masu.

Sušené švestky a jejich benefity:

  • Sušené švestky skvěle zasytí a přestane vás honit mlsná.
  • Jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu.
  • Vitamín A, B, C, E, H a K, které přispívají k celkové rovnováze našeho organismu.
  • Minerály a stopové prvky draslík, fosfor, vápník, železo, chlór, selen a sodík.
  • Obsahují značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina.
  • Díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků jsou švestky vhodné při redukční dietě.
  • Nerozpustná vláknina, která je v nich obsažená, bleskurychle zažene hlad. 
  • Dají se výborně skladovat, jsou trvanlivé.
  • Mají nízký glykemický index. (Pomalé, šetrné uvolňování cukru do krve, takže nás zasytí na delší dobu.)

#ShowMore#

Sušené švestky jsou vhodné pro:

  • sportovce,
    (Rychle doplní energetické hodnoty.)
  • milovníky zdravého mlsání,
  • turisty,
    (Jako výživné občerstvení na cestách.)
  • všechny fyzicky aktivní lidi.

Sušené švestky a jejich využití:

Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody. Jsou oblíbené na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček.

Na omáčku: Hodí se ke slaným pokrmům.

  • Švestky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky.
  • Následně si připravte světlou jíšku a zalijte ji vývarem ze švestek.
  • Povařte a přidejte švestky, nakrájené mandle, citrónovou šťávu, sůl, skořici a trochu ještě provaříme.

Na snídani:

  • Na drobno nakrájené skvěle osladí vaši snídani, ovesnou kaši, puding, nákyp nebo müslie.

Na pečení:

  • Přidejte sušené ovoce do koláčů, pokud zrovna nemáte čerstvé.
  • Jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé.

Jako sladké cukroví:

  • Můžete je obalit v marcipánu nebo čokoládě.
  • Nebo je rozmixovat třeba s ořechy, semínky a tvarohem a obalit směs v kokosu.

Složení:

  • Sušené švestky bez pecek. Konzervant: sorban draselný, slunečnicový olej.
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1097 kj
Energetická hodnota 262 kcal
Tuky 0,4 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 0,08 g
Sacharidy 64 g
Z toho cukry 22 g
Bílkoviny 2 g
Sůl 0,01 g

Další zajímavosti o Švestkách

  • Slivoň švestka nebo švestka domácí (Prunus domestica) je známý strom z rodu slivoň.
  • Plodem je švestka (v Čechách místy nářečně slíva, na Moravě kadlátka/karlátka/kadlátko nebo trnka.)
  • Je to peckovice modré až fialové barvy, mírně nasládlé chuti. 
  • Plody se konzumují syrové, konzervované mražením nebo kompotované.
  • Vyrábějí se z nich povidla, plní se jimi ovocné knedlíky, buchty i koláče.
  • Vyzrálé až přezrálé plody se nechají zkvasit a používají se k výrobě destilátů (slivovice). 
  • Ve střední Evropě má pěstování švestky domácí, stromovité dřeviny nižšího vzrůstu, dlouhou tradici. 
  • Plod má výraznou aromatickou vůni, je objemný s podélnou rýhou, dužnatý a šťavnatý.
  • Plody obsahují 78 % (přezrálé) až 87 % (nezralé) vody, 7 % až 14 % cukru (invertní cukr 6 %, sacharóza 4,8 %). Švestky také obsahují organické kyseliny (např. jablečná), třísloviny, dusíkaté látky, minerální látky (sodík, draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo) a vitamíny (provitamín A 0,21 mg/%, B1 0,14 mg/%, B2 0,03 mg/% a C5 – 10 mg/%).
  • Pecka je elipsovitá, na vrcholu špičatá, na bázi zaoblená a bočně zploštělá. Má hnědou až červenohnědou barvu.  [1]

Skladování:

  • Skladujte při maximální teplotě 25°C na suchém a tmavém místě.

Upozornění:

Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, jádra podzemnice olejné, oxidu siřičitého nebo sezamu. Chraňte před světlem. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. 

Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Slivo%C5%88_%C5%A1vestka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Affiliate program