Blog

Netradiční příchutě zmrzliny

Podle nejrůznějších výzkumů je nejoblíbenější příchutí zmrzliny vanilková. Dávají jí údajně přednost 35 % české populace. Druhou nejoblíbenější příchutí je pak čokoládová, kterou jako svou jedničku uvádí čtvrtina Čechů. Pomyslnou třetí příčku v oblíbenosti obsadila pistáciová zmrzlina. Milují ji spíše muži než ženy. Ženy mají raději než pistáciovou například jahodovou. V nabídce však mnohdy bývají také jiné příchutě. Některé jsou dokonce hodně netradiční.

Vitamíny před otěhotněním a během těhotenství

Pokud plánujete miminko, je ideální se co nejlépe připravit. A to nejen psychicky, ale také fyzicky. Příprava se týká také výživy. Každá těhotná žena potřebuje více vitamínů i minerálů. Které doplňky stravy jsou vhodné před otěhotněním a jaké látky je potřeba do těla doplňovat v průběhu těhotenství?

Affogato: Lahodná káva se zmrzlinou

edovou kávu nebo kávu se zmrzlinou zná asi každý. Není však káva jako káva. A není zmrzlina jako zmrzlina. Affogato je výjimečné tím, že je nutné ho tvořit z opravdu kvalitní kávy. Jedině tak vznikne osvěžující letní nápoj, který pochází z Itálie. Možná namítnete, že affogato není nápoj. Ano, je možné, že jste se setkali s tím, že byl označovaný za dezert. Pravda je pravděpodobně někde uprostřed. Káva a zmrzlina. Dezert? Nápoj? Shodneme se jistě na tom, že může jít o skvělé zakončení oběda. Dva v jednom.

Bylinky, které podpoří metabolismus

Metabolismus si mnozí spojují především s hubnutí. Ve skutečnosti však metabolismus ovlivňuje všechny tělesné funkce. Jestliže se zpomalí, můžeme pociťovat únavu a chlad. Z potravy se při zpomaleném metabolismu nečerpá dostatek energie a můžeme se potýkat s poruchami trávení. Poruchy metabolismu mohou být důsledkem různých onemocnění jako je například cukrovka.

Hlíva ústřičná je královnou mezi houbami

Stejně jako některé další druhy hub má hlíva ústřičná blahodárné účinky, které znali už staří Římané. Právě ti je začali využívat ve svém jídelníčku. A nejen to. Už tehdy z nich vyráběli léčiva. K nejznámějším houbám patří právě hlíva ústřičná, které se přezdívá královna hub.

Nordic Walking - sport pro všechny

Nordic Walking je v překladu severská chůze. Je to chození se speciálními holemi a jde o jeden z nejzdravějších sportů vůbec. Skvělé je, že je vhodný takřka pro všechny. Jde o pouhou chůzi, při které se však zapojují svaly celého těla. A to zejména díky holím, které pomáhají do pohybu zapojit také horní část těla.

Připravte tělo na přicházející podzim

Podzim je tu co nevidět a s ním také sychravé počasí, méně pobytu venku, více starostí a snížení fyzických aktivit. To má na naše tělo bohužel špatné dopady. Období podzimu je krásné, co se barev týká. Pro oslabený imunitní systém je však podzim zátěží. Můžeme pozorovat zvýšenou míru únavy, ale také malátnost. A pak se přidá také nachlazení nebo chřipky.

Nejoblíbenější příchutě zmrzliny

Zmrzlina je velmi oblíbený pokrmem především v letních měsících roku. Mnozí si ji však rádi vychutnávají po celý rok. Není divu. Vždyť zmrzlina se nemusí jíst jen v parných letních dnech z kornoutu. Lze z ní připravit také chutné dezerty nebo ji přidat do kávy a vytvořit jedinečný nápoj. Hodí se k nejrůznějším příležitostem jako jsou oslavy narozeniny a dalších jubileí. Víte, jaké jsou nejoblíbenější druhy zmrzliny? A liší se chutě lidí v České republice, zbytku Evropy a ve světě?

Vitamíny a další látky na podporu psychiky

V dnešní uspěchané době je velmi důležité dbát na své duševní zdraví. Stále více lidí si stěžuje na stres a nedostatek odpočinku. Mnoho lidí proto sahá po lécích na uklidnění, antidepresivech. Není tak divu, že v celosvětovém měřítku je trh s antidepresivy opravdu velký a úspěšný. A pokud lidé ve stresu nesáhnou hned po lécích, volí alkohol nebo cigarety. Případně třeba čokolády a jiné cukry. Všechno špatně. S pomocí těchto berliček se pak ničí nejen psychické, ale mnohdy také fyzické zdraví člověka.