Chaluha bublinatá - Kelp VALKNUT

Kód: VAL442-250G
1 hodnocení
od 119 Kč od 106,25 Kč bez DPH

Zvolte variantu

  • Normální trávení.
  • Kontrola tělesné hmotnosti a pocit sytosti.

Detailní informace

Obsah balení: 250 g
Skladem | VAL442-250G
119 Kč
106,25 Kč bez DPH
Obsah balení: 500 g
Skladem | VAL442-500G
199 Kč
177,68 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Chaluha bulinatá 

Chaluha bublinatá (latinsky Fucus vesiculosus patří mezi mořské řasy. Má nejčastěji hnědou, nažloutlou nebo nazelenalou barvu. Je ceněna především pro svůj vysoký obsah organicky vázaného jódu. Dále je bohatá na polysacharidy (algináty, laminarin, fukoidin) a široké spektrum minerálů a stopových prvků, jako jsou draslík, hořčík, vápník, železo, zinek či selen.

#ShowMore#

Benefity:

Chaluha bublinatá je ceněna pro  podporu funkcí souvisejících s obsahem jódu a polysacharidů.

Tradiční užití a tip našich babiček:

Chaluha bublinatá, díky obsahu vlákniny (alginátů) a podpoře metabolismu, je tradičně vyhledávána pro:

  • Podporu kontroly tělesné hmotnosti a vyvolání pocitu sytosti.

  • Podporu normální funkce střevního traktu (pro podporu pravidelného vyprazdňování)

Složení: 

  • sušená řezaná mořská řasa Chaluha bublinatá

Možné využití:

Připravujeme jako čaj a odvar, ale je používána i jako tinktura. Nálev/Odvar: Pro vnitřní užití (čajové směsi). Zevně: Jako součást mastí, gelů, pleťových vod nebo do koupelí pro péči o pokožku (hydratace, elasticita). Má slanou, slizovitou chuť a charakteristický mořský/rybí pach.

  • 1 čajovou lžičku přelijte 250 ml vroucí vody
  • louhujte 10 - 15 minut a poté sceďte
  • Nálev se připravuje vždy čerstvý.
  • Pijte 1 - 2x denně.
  • Nesmí se užívat dlouhodobě.

Další zajímavosti:

  • Chaluha bublinatá (latinsky Fucus vesiculosus, lidově též kelp (obecné označení pro některé hnědé mořské řasy.
  • Chaluha bublinatá se vyskytuje v mělčinách Severního a Baltského moře do hloubky 5 m.
  • Tvoří ji kožovité vidličkovitě rozvětvené stélky, které obsahují vzduchové bubliny.
  • Z chaluhy se získávají algináty, které slouží ve výrobě pekařských a cukrářských výrobků jako stabilizátory a zahušťovadla. Používají se i k přípravě gelů.
  • Chaluha se tradičně používá pro výrobu želírovacích přípravků a hnojiv, v poslední době se uplatňuje rovněž v kosmetickém průmyslu.

Upozornění:

Doplněk stravy. Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nesmí se užívat dlouhodobě. Trpíte-li jakýmkoli onemocněním (štítná žláza, ředění krve) nebo berete léky je nutné konzultovat užívání se svým lékařem. Nejedná se o lék a nemá schválené léčivé účinky. Neslouží jako náhrada pestré stravy. 

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola