Collagen Vepřový Hydrolyzovaný protein VALKNUT 500 g v prášku

Kód: VAL036
13 hodnocení
Značka: Valknut
499 Kč –20 %
Collagen Veprovy protein bilkoviny 500g obsahuje
499 Kč –20 % 399 Kč 356,25 Kč bez DPH
Skladem
  • 100% přírodní
  • Bohatý na důležité aminokyseliny.
  • Koncentrovaný zdroj živočišných proteinů.
  • Bez GMO
  • Chuťově neutrální a snadno se rozpouští.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Collagen Hydrolyzovaný vepřový protein

100% přírodní proteinový produkt získaný enzymatickou hydrolýzou kolagenu z vepřového masa. Jemný prášek, světlé barvy s charakteristickou jemnou chutí.
Jedná se o vysoce koncentrovaný zdroj živočišných proteinů. Obsahuje aminokyseliny, které jsou důležité pro novotvorbu a regeneraci pojivových tkání. Typické pro tento zdroj proteinů je dobrá využitelnost a jedinečné zastoupení esenciálních i neesenciálních aminokyselin, vysoká koncentrace proteinů, velmi nízký obsah sacharidů a tuků.

Benefity

  • Kolagen se výborně vstřebává.
  • V hydrolyzované podobě je mnohem účinnější než v přírodní (nativní) formě.
  • Kolagen podporuje využití vápníku a fosforu, je nutný k zabudování vápníku do kosti.
  • Je dobře stravitelný.
  • Po kolagenu se rychleji zotavují a rostou vlasy i nehty, mizí bílé skvrny na nehtech, které indikují jeho nedostatek.
  • Spolu s vitaminem C (kyselina L-askorbová) kolagen prokazatelně posiluje kosti a chrupavky.(doporučeno 250 mg)

#ShowMore#

Využití vepřového proteinu

  • Neodmyslitelná součást kloubních přípravků.
  • Je vhodný i v období nízko kalorických, redukčních diet.
  • Vyhledávají ho hlavně sportovci a fyzicky aktivní lidi, jejichž pohybový aparát je pravidelným tréninkem o něco více zatěžován.

Kolagen je důležitý pro

Kosti

  • Kosterní soustava je tvořena z velké části z kolagenu.
  • Kosti se během života mění a vyvíjí.
  • Dostatek kvalitního kolagenu je nutný k růstu kostní tkáně a ve druhé fázi pro zabudování vápníku do kostí.
  • Kost je tvořena především kolagenem, na který se později vážou minerály.
  • Kolagen udržuje pevnost kosti a pružnost chrupavky i vaziva, aby byly odolné vůči zátěži.

Svaly

  • Jsou z velké části tvořeny kolagenem.
  • V lidském těle je cca 30 % bílkovin kolagenních.
  • Aminokyseliny obsažené v kolagenních bílkovinách přispívají k regeneraci a růstu svalů.
  • Mikrotrhlinky v kolagenních pouzdrech svalů vznikají při dlouhodobé zátěži.
    (Což vnímáme jako únavu a bolest.)

Kůži

Kolagen je nejčastěji spojován s kůží.

  • Zodpovídá za její pevnost.
  • Kolagen vitalizuje kůži a pokožku.
  • Je vhodný k jejímu hojení po úrazu.
  • Ztráta kolagenu znamená ztrátu pevnosti kůže.
    (Vrásky)

Složení:

  • Hydrolyzovaný vepřový Collagen

Doporučené dávkování:

  • 2krát denně 1 čajovou lžičku rozmíchejte v dostatečném množství vody nebo ovocného nápojem.
  • Můžete přidávat do omáček a jiných teplých pokrmů, ale hlavně ho využijete ve svých oblíbených nápojích jako džus, čaj nebo smoothie.
  • Doporučujeme ho užívat společně s vitaminem C.

Vitamin C podporuje přirozenou tvorbu kolagenu v těle pro zdravé kosti, chrupavky, kůži, zuby, dásně a krevní cévy.

Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1547 kj
Energetická hodnota 364 kcal
Tuky <0,05 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 0 g
Sacharidy <0,5 g
Z toho cukry 0 g
Bílkoviny cca 91 g
Vláknina 0 g
Sůl <300 mg

Další zajímavosti o Kolagenu

  • Kolagen je základní stavební bílkovina mezibuněčných prostor pojivových tkání, v nichž se uplatňuje jako výplň, opěrný materiál nebo tělní tekutina.
  • Je produkován především vazivovými buňkami (fibroblasty = fibrocyty), buňkami chrupavky (chondroblasty = chondrocyty), buňkami kostí (osteoblasty = osteocyty), ale i epitelovými buňkami.
  • V současnosti je známo nejméně 27 rozdílných typů kolagenů - nejdůležitější jsou kolageny typu I, II, III, IV, a V, které nejčastěji vytvářejí vlákna nebo sítě.
  • Nejrozšířenější je typ I, představuje 90 % kolagenu v organismech, je přítomen v pokožce, šlachách, kostech a zubech.
  • Typ II se vyskytuje v chrupavkách.
  • Typ III je kolagen embryonálního vývoje, později je nahrazen typem I.
  • Typ IV se vyskytuje v bazální membráně epitelů vnitřních orgánů i pokožky.  
  • Kolagen typu V je charakteristický pro stěnu krevních cév.
  • Molekula kolagenu je tvořena hlavně aminokyselinami glycinem, prolinem a jejich hydroxy-formami.
  • Změny kolagenu v důsledku chorob či stárnutí postihují klouby, cévy, kůži aj.
  • Kolagen se používá k výrobě želatiny, klihu, jako materiál pro výrobu chirurgických vláken, na úpravu cévních protéz a na "střívka" uzenin. Své využití našel také v plastické chirurgii, orgánovém inženýrství a v kosmetice.
  • Jako doplněk stravy se používají pro kloubní výživu především produkty vyrobené z kolagenu typu II z chrupavek. [1]

Upozornění:

Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.

Zdroje
[1] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92366.aspx

Doplňkové parametry

Kategorie: Kloubní výživa
Druh: Hydrolyzát
Zdroj bílkovin: Vepřový
Obsah bílkovin: 100 % bílkovin
Balení: 500 g
Forma: Sypké
Speciální diety: Bez laktózy, Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: