Tipy jak nepřibrat vánoční kila a co si přát od Ježíška

Dny se čím dál tím více zkracují, obchody nabízí nejrůznější laskominy, domovy provoní cukroví, řízky a chlebíčky a zdravé stravování i cvičení přechází na vedlejší kolej. Je to krásné a zvláštní období roku, ale ani v prosinci bychom neměli zapomínat na své zvyklosti v cvičení a jídle. Přinášíme několik tipů jak nepřibrat a jako bonus tipy na vánoční dárky, které vás potěší a navíc pro vás budou velkým přínosem.

S cvičením rozhodně nepřestávejte

Chladné počasí a tma za okny svádí k tomu, abychom vynechali pravidelný trénink. Nehledejte výmluvy, proč necvičit. Naopak si řekněte, že pokud budete pokračovat v pohybu, můžete si dopřát i nějaké to cukroví nebo vaječný koňak. Kromě návštěv posilovny můžete zajít na zimní procházku. Zajděte třeba do lesa a dejte zvířátkům do krmelců potravu nebo se běžte podívat na vánočně vyzdobené město. Zajeďte si do plaveckého bazénu a tělo pak ohřejte v sauně. Sport si zkrátka zpříjemněte

Přemýšlejte nad tím, co jíte

Kolem Vánoc je to těžší než obvykle, ale i tak je nutné přemýšlet nad tím, co jíte. Místo klasického salátu si udělejte zdravější verzi bez majonézy, i s jogurtem chutná stejně skvěle. Na slavnostní stůl dejte místo čokolád sušené ovoce a upečte si zdravější cukroví. To pak budete moci jíst bez výčitek. Na internetu je mnoho receptů na kuličky z ořechů nebo třeba ovesných vloček. Existuje i spousta druhů cukroví bez cukru a bílé mouky. Řízky můžete nechat upéct v troubě místo na oleji. Místo chlebíčků letos udělejte plněné tortily s žervé a šunkou. Uvidíte, že budete spokojeni a přitom nepřerušíte zdravé stravování.

Můžete si dát pár dní volno

Samozřejmě, že není nutné dodržovat dietu opravdu každý den, a tak nevadí, pokud si na Štědrý den uděláte výjimku a užijete si klasické pokrmy i cukroví plné cukru. Pamatujte však na to, že ani tento den není primárně závod o to, kdo toho sní více. Jezte tedy střídmě a s rozumem. Podobně to udělejte i s cvičením. Místo hodiny v posilovně tentokrát zajděte jen na dlouhou procházku. Najděte si také motivaci. Přemýšlejte nad tím, proč jste začali se zdravou stravou a cvičením. Nebo najděte někoho, kdo bude cvičit s vámi.

K Vánocům si řekněte o dárky, které vás motivují

Pokud se vás vaši blízcí ptají, co byste rádi našli pod stromečkem, řekněte jim, že vás potěší třeba protein. Na našem e-shopu můžete vybrat například Protein Whey Premium v kilovém balení s různými příchutěmi. K tomu Ježíšek může přibalit třeba potřebné vitamíny nebo kvalitní holandské kakao se sníženým obsahem tuku. Možná vás potěší i šejkr, který pak budete využívat na přípravu koktejlů. Fajn dárek může být i permanentka do posilovny nebo do plaveckého bazénu.

Affiliate program