Konzervant Kyselina jablečná VALKNUT v prášku

Kód: VAL057-500 VAL057-1KG Zvolte variantu
1 hodnocení
Značka: Valknut
169 Kč 329 Kč od 169 Kč –23 % –30 % až –30 %
513 konzervant kyselina jablecna 1000g
169 Kč 329 Kč od 169 Kč –23 % –30 % až –30 % 129 Kč 229 Kč od 129 Kč 115,18 Kč bez DPH 204,46 Kč bez DPH od 115,18 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Obsah balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • Pro potravinářské použití.
  • Konzervant.
  • Regulátor kyselosti.
  • Ochucující látka.
  • Neobsahuje GMO.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kyselina jablečná

Kyselina jablečná je velice blízká kyselině citrónové, vitamínu C, který se přirozeně nachází v řadě potravin včetně zelených jablek. Nachází se v ovoci a nezralých hroznech (s vyzráváním se její obsah snižuje.) Kyselina hydroxybutantiová, kyselina DL-jablečná je oznáčována jako E296.

Kde se přirozeně vyskytuje:

  •  V ovoci, např. v meruňkách, ostružinách, borůvkách, třešních, hroznech, broskvích, hruškách a švestkách.
  •  Nachází se také v některých citrusových plodech.

Kyselina jablečná a její využití:

  • Může být velice trpká a hořká a je mnoho let využívána na dochucení v řadě sladkostí.
    (Její kyselé chuti se využívá v cukrovinkách a kyselých bonbónech.)
  • V potravinách se používá směs D a L kyseliny jablečné.
  • Používá se dále jako regulátor kyselosti v nápojích a instantních směsích. Je ideální pro přípravu džusů, nealkoholických nápojů, moštů, vín a marmelád. Díky své kompatibilitě se všemi druhy příchutí vylepšuje chuťové vlastnosti.
  • V ČR je používání této látky povoleno ve všech potravinách vyjímajíc dětské výživy.

#ShowMore# 

Složení:

  • Kyselina jablečná ( Kyselina hydroxybutantiová, kyselina DL-jablečná)
  • Jemné granule téměř bílé barvy, bez zápachu.

Možné využití:

Pro potravinářské použití.

  • Do vína pro zvýšení kyselosti a intenzity chutě.
    (Používá se v kombinaci s kyselinou vinnou.)
  • V potravinách má všestranné využití.
    (nápoje, mošty, džusy, marmelády, cukroví, bonbony, ...).
  • Je stabilní a dobře rozpustná ve vodě.
  • Vhodnost použití a dávkování tohoto přípravku musí být odzkoušena výrobcem finálního produktu.
  • Kyselina jablečná se v potravinách používá jako ochucovací činidlo, které dodává jídlu lehce kyselou chuť.

Alergeny:

  •  Neobsahuje
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1300kj
Energetická hodnota 300 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
Z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Vláknina 0 g
Sůl 20 mg

Upozornění:

Způsobuje vážné podráždění očí, zabraňte styku s očima, kůží nebo oděvem. Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. První pomoc při zasažení očí: Vypláchnout otevřené oči minimálně 10 minut a poradit se s lékařem.

Skladování:

Na tmavém, suchém a chladném místě mimo dosah dětí. Pro další použití balení důkladně uzavřete. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sladidla a ochucovadla
Balení: 500 g, 1000 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: