Protein Noční - Micellar Casein 85 VALKNUT 1000 g v prášku různé příchuti

Kód: VAL040-NAT
5 hodnocení
Značka: Valknut
699 Kč –14 %
Micelar casein 85 nocni protein 1000g
699 Kč –14 % 599 Kč
Skladem
Příchuť
Obsah balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • 100% původ z mléka
  • Protein pro výživu svalů a zasycení.
  • Vysoký obsah bílkovin.
  • Bohatý na kvalitní aminokyseliny.
  • Pomalé a postupné vstřebávání.
  • Podporuje regeneraci a růst svalových vláken
  • Vhodný jako součást redukčních diet.
  • Neobsahuje GMO.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Micellar casein 85, noční protein

Micellar casein concentrate powder (MicCC85) je protein, kde je obsaženo 85 % kvalitních bílkovin. Proteinový doplněk stravy, který pomalu, postupně a rovnoměrně vstřebává aminokyseliny a bílkoviny do těla. Zajišťuje tak regeneraci poškozených svalových vláken a zabraňuje odbourávání svalové hmoty v důsledku nedostatečného přísunu živin.
Noční protein se užívá před spánkem a uvolňuje se během celé noci.

Kasein 

  • Je jeden z hlavních druhů bílkovin nacházející se v mléce.
  • Micelární kasein zajišťuje pomalé, nepřetržité uvolňování aminokyselin v podobě micel a perfektně se vstřebává.
  • Tráví se pomalu a dobře zasytí. Proto bývá micelární kasein často označován také jako „night protein“ (noční protein).
  • Je skvělý pro budování svalové hmoty v silových sportech, ale i pro redukční diety. 

#ShowMore#

Benefity Micellárního kaseinu

  • 100% původ z mléka
  • Kvalitní zdroj bílkovin s dlouhodobým uvolňováním aminokyselin.
  • Protein pro výživu svalů a zasycení.
  • Obsahuje vysoký obsah bílkovin.
  • Pomalé a postupné vstřebávání.
    (Díky tomu bude vaše regenerace rychlejší a svalové přírůstky větší.)
  • Vhodný jako noční protein, součást redukčních diet.
  • Sportovci jej ocení při silovém, rychlostním, ale i vytrvalostním tréninku.

Micellární casein koncentrát je vhodný

Používá se jako doplňkový zdroj bílkovin zejména pro sportovce. Micelární kasein je bílkovina s dlouhou dobou vstřebatelnosti (7–8 hodin). 

  • K užívání během noci.
  • V období redukčních.
  • Na odpočinkové dny.
  • Jako občasná náhrada jídla.
    (Jestliže se nestíháte najíst.)

K jakým cílům Micellární casein pomůže:

  • Sportovcům zásobovat svaly velmi kvalitní bílkovinou několik hodin.
  • Při redukční dietě pomůže k dlouhodobému zasycení a snížení kalorického příjmu.
  • Využívá se při každém sportu, který vyžaduje regeneraci po výkonu.

Složení:

  • 100% mléko - Micelární proteinový koncentrát MicCC85
  • Prášek z mléčné bílkoviny zpracovaný ultrafiltrací a sušený procesem rozprašování

Doporučené dávkování:

  • Běžná jednorázová dávka představuje 30 g, stačí rozmíchat ve 300 ml vody.
  • Nejlepší je užívat ho před spaním, případně mezi jídly, pokud se potřebujete zasytit na delší dobu.
  • Nezapomínejte, že přijímání kaseinu inhibuje absorpci ZMA!
    Proto je nikdy neužívejte současně - dodržujte časový odstup cca 45 minut.

Alergeny:

Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1513 kj
Energetická hodnota 356 kcal
Tuky 1,23 g
Z toho  mast.kyseliny
- nasycené 0,42 g
- mononenasycené 0,70 g
- polynenasycené 0,10 g
Sacharidy 4,67 g
Z toho cukry 4,60 g
Bílkoviny 81,63 g
Vláknina 0 g
Sůl 0,59 g

Micellar protein concentrate AMINO ACID PROFILE

Alanine 2,55 g
Arginine 2,97 g
Aspartic acid + Asparagine 6,03 g
Cysteine 0,45 g
Glutamin acid + Glutamine 18,22 g
Glycine 1,5 g
Histidine 2,20 g
Isoleucine * 4,26 g
Leucine * 7,88 g
Lysine 6,62 g
Methionine 2,22 g
Phenylalanine 4,22 g
Proline 8,38 g
Serine 3,58 g
Threonine 5,19 g
Tryptophan 1 g
Tyrosine 4,52 g
Valine * 5,29 g

 Další zajímavosti o Kaseinu

  • Je druhý typ bílkoviny, kterou najdete v mléce.
  • Na rozdíl od syrovátkové bílkoviny se však v těle tráví mnohem pomaleji, což pomáhá zabránit svalovému rozpadu.
  • V závislosti na tom, v jaké dávce ho přijmete, může tělo kasein zpracovávat až šest hodin, než bude úplně stráven a vstřebán, což z něj dělá skvělý protein pro dlouhodobější zásobení svalů aminokyselinami.
  • Vzhledem k tomu, že se také vyrábí z mléka, je kaseinový protein také bohatým zdrojem mikronutrientů jako je třeba vápník.
  • Tato forma kaseinu je mnohem vhodnější pro trávicí trakt, protože je velmi dobře stravitelný.
  • Micelární kasein zajišťuje pomalé, nepřetržité uvolňování aminokyselin v podobě micel a perfektně se vstřebává.
  • Kasein je hlavní bílkovina (odborně protein) obsažená v mléce.
  • Její podíl činí v  mléce hospodářských zvířat kolem 80% z veškerých bílkovin (tj. průměrně kolem 2,6 g z celkových 3,2 g/100 g v kravském mléce). Druhou významnou skupinou bílkovin obsažených v mléce jsou syrovátkové bílkoviny.
  • Kasein se vyskytuje v typech (α-, β-, γ-, κ-), a ty mají celou řadu genetických variant, které se od sebe liší chemickou strukturou a vlastnostmi.
  • V případech výskytu alergie na mléko  se stále častěji stává příčinou právě některý z kaseinů. Někteří lidé jsou alergičtí jen na určité bílkoviny kravského mléka, jiní i na bílkoviny nacházející se v mléce jiných zvířat.
  • Kasein vytváří v mléce mikroskopické částice – micely. Řada mléčných výrobků je založena na srážení kaseinu, což probíhá buď působením kyselin – „kyselé srážení“ nebo působením syřidla (enzym chymosin z telecích žaludků) – „sladké srážení“.
  • Při obou způsobech dochází na rozdílném principu k porušení stability kaseinových micel, a tím jejich vysrážení.
  • Při kyselém srážení se uplatňují kyseliny vznikající činností bakterií mléčného kvašení (při výrobě jogurtů, tvarohů, výjimečně při výrobě některých sýrů – např. olomoucké tvarůžky) nebo se kyseliny přidávají (při výrobě „kyselého“ kaseinu).
  • Sladké srážení se využívá při výrobě většiny sýrů a při výrobě sladkého kaseinu. Po vysrážení následuje při výrobě kaseinu promytí a vysušení.
  • Výroba kaseinu a kaseinátů je jednou z možností využití nadbytku mléka (z 25 až 36 kg mléka se vyrobí 1 kg kaseinu).
  • Kaseiny jsou nerozpustné látky, ale pro využití např. do tekutých výrobků lze z kyselých kaseinů neutralizací připravit rozpustné nebo alespoň dispergovatelné kaseináty (nejčastěji vápenatý nebo sodný).
  • Z hlediska biologické využitelnosti je nejlepší, ale i nejdražší sladký kasein. Při prodeji kaseinátů musí být uveden obsah bílkovin v % hmotn. (obvykle kolem 90 %).
    Využití kaseinu
  • Kasein se v trávicí soustavě pomalu vstřebává.
  • Bývá proto součástí bílkovinných přípravků pro výživu kulturistů.
  • Pro regeneraci po náročném silovém nebo i vytrvalostním tréninku však je pomalé vstřebávání nevýhodou.
  • Z tohoto důvodu je lepší kaseinovou bílkovinu přijímat v období delšího odpočinku – nejlépe před spaním.
  • Kaseinem se z ekonomických a technologických důvodů někdy nahrazuje část mléka – např. při výrobě tavených sýrů. Kaseináty se využívají v různých potravinářských výrobách jako složky vázající vodu, jako emulgační a pěnotvorné prostředky a také pro obohacení výrobku o bílkovinu. Legislativně však nejsou zařazeny mezi aditiva, tzn. nemají přiděleno číslo E a na výrobku se uvádějí celým názvem. Při trávení kaseinu  vzniká enzymovou hydrolýzou kaseinofosfopeptid, který napomáhá vstřebávání vápníku.
    Kasein se využívá i pro výrobu lepidel, návnad pro ryby, ale i jedlých fólií aplikovaných na potraviny k ochraně proti vysychání, ztrátě aroma, přístupu kyslíku (ochrana před žluknutím), a to nejčastěji u ovoce nebo u zmrazeného lososa. [1]

Upozornění:

Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.

Zdroj
[1] Bezpečnost potravin - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92329.aspx

Doplňkové parametry

Kategorie: Proteiny - bílkoviny
Určení: Růst svalů
Druh: Koncentrát
Zdroj bílkovin: Kasein
Obsah bílkovin: 80 % bílkovin
Balení: 1000 g
Forma: Sypké
Příchuť: Bez příchuti

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Affiliate program