Sladidlo - Hroznový cukr - Dextróza VALKNUT 1000 g v prášku

Kód: VAL024
8 hodnocení
Značka: Valknut
129 Kč –26 %
glukóza dextroza hroznovy cukr rychly zdroj energie 1000g
129 Kč –26 % 95 Kč
Skladem
  • Okamžitý zdroj energie.
  • Přírodní cukr.
  • Vysoký glykemický index.
  • Rychle vás vzpruží a zažene únavu.
  • Vhodný při nabírání váhy a svalové hmoty.
  • Rychle se vstřebává.
  • Neobsahuje GMO.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dextróza - Glukóza

Okamžitý zdroj energie ve formě jednoduchého sacharidu. Přírodní sladidlo dextróza monohydrát je sladký bílý prášek. Jednoduchý cukr známý také jako hroznový cukr. Monosacharid s vysokým glykemickým indexem, který je jeden z nejrychleji vstřebatelných cukrů, a proto je nejvhodnějším zdrojem krátkodobé energie. Spolu s fruktózou tvoří základní složku běžného cukru. Trávicí systém ji nemusí štěpit, proto je hned v krvi a využitelná jako okamžitá energie.

Dextróza a její výhody:

  • nejvhodnější zdroj krátkodobé energie,
  • rychlý zdroj energie,
  • zbaví vás únavy,
  • vhodná při nabírání váhy a svalové hmoty,
  • rychle stravitelná,
  • neobsahuje nasycené a trans-mastné kyseliny,
  • vhodná proti dehydrataci a nízké hladině cukru.

#ShowMore#

Dextróza (Glukóza) je vhodná pro:

  • kulturisty a vrcholové sportovce
    (K dosažení inzulínového maxima a náhradě glykogenu ve svalech, který během cvičení a trénování mizí.)
  • Glukóza obsahuje hodně kalorií.
  • Je vhodná při jakékoliv sportovní aktivitě.
  • Jelikož je Dextróza velmi kalorická, ale zároveň bez tuku doporučuje se při nízkotučných dietních plánech.
  • Ocení ji i lidé při zátěži v práci, ve škole, při učení, na túrách i řidiči při dlouhém cestování.

Přírodní zdroje Dextrózy

Vyskytuje se prakticky ve všech živých organismech, především v zelených rostlinách, ale nejvíce ji obsahují:

  • hrozny,
  • nektar,
  • med.

Složení:

  • Krystalická D-glukóza (dextróza) monohydrát.
  • Tento produkt je čistou a neochucenou surovinou bez jakýchkoliv dalších přísad.   

Doporučené dávkování:

Dextróza má sladkou chuť, jednoduše se rozmíchá a jelikož je bez lepku je 100% vegan.

  • Užívejte při nebo po fyzické zátěži. (0,5 g na 1 kg tělesné hmotnosti.)
  • Dá se užívat i v menších dávkách během náročných tréninků a sportovních aktivi, aby vytrvalostní sportovci rozložili příjem energie do menších dávek.
Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1551 kj
Energetická hodnota 365 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 0 g
Sacharidy 91 g
Z toho cukry 91 g
Bílkoviny 0 g
Vláknina 0 g
Sůl 12,5 g

Další zajímavosti o Dextróze

  • Dextróza je to samé jako Glukóza.
  • Glukóza (v chemickém názvosloví sacharidů glukosa)
  • V běžné řeči je označovaná jako hroznový cukr nebo krevní cukr, je jedním z monosacharidů ze skupiny aldohexóz.
  • V chemických vzorcích oligosacharidů a polysacharidů se značí symbolem Glc.
  • V čistém stavu je glukosa bílá krystalická látka sladké chuti.
  • V přírodě běžná konformace glukózy je D-glukóza, která stáčí polarizované světlo doprava, odtud pochází její staré označení
  • dextróza, které se doposud běžně používá v lékařské literatuře.
  • D-Glukóza se může připravit krystalizací z rostlinných šťáv, zejména z hroznů vinné révy, ale hlavní metodou její výroby je kyselá nebo enzymatická hydrolýza rostlinného škrobu, v Česku především bramborového.
  • Čistá D-glukóza se nachází v rostlinách jako jeden z produktů fotosyntézy a představuje pro rostliny zásobu energie. Hromadí se především v plodech.
  • Kromě toho je podjednotkou řady přírodních oligosacharidů, např. maltózy, sacharózy, laktózy aj. a polysacharidů, např. škrobu nebo glykogenu. Obecně se tyto glukózové sacharidy nazývají glukany.
  • Je také přítomna v krvi živočichů, i v některých živočišných produktech, zejména v medu. Člověk s cukrovkou má více glukózy v moči.
  • V lékařství se používá 5% roztok glukózy k nitrožilnímu podání. Využívá se jako umělá výživa (kapačky).
  • Je surovinou pro fermentační výrobu ethanolu a alkoholických nápojů (pivo, víno atp.) alkoholovým kvašením působením kvasinek rodu Saccharomyces. Působením jiných mikroorganismů lze vyrábět i jiné důležité organické sloučeniny, jako butan-1-ol , glycerol, aceton, kyselinu mléčnou, kyselinu citronovou aj. [1]

Upozornění:

Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Gluk%C3%B3za

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Affiliate program