Tmavé Holandské Kakao VALKNUT 500 g v prášku

Kód: VAL025
11 hodnocení
189 Kč 168,75 Kč bez DPH
Skladem
  • Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku.
  • Obsah kakaového másla 10-12 %.
  • K přípravě lahodného nápoje.
  • Na vaření, na pečení i zdobení.
  • Vhodný pro vegetariány i vegany.
  • Neobsahuje GMO.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Holandské kakao

Holandský kakaový prášek je vyroben z kvalitních kakaových bobů. Kakaový prášek je alkalizovaný přídavkem uhličitanu draselného a hydroxidu sodného. Sypký prášek s typickou kakaovou vůní a příchutí bez cizích pachů a chutí. Vhodný doplněk do všech sladkostí, ať už k přípravě čokoládových nápojů nebo snídaňových směsí. Lze použít k pečení i zdobení.

#ShowMore#

Kakao - více než jen pochutina

Kromě skvělé chuti je kakao také bohatým zdrojem mnoha prospěšných látek, které z něj dělají funkční superpotravinu.

  • Vitamíny a minerály: Obsahuje spoustu důležitých mikroživin, například hořčík, železo, zinek a draslík.
  • Antioxidanty: Kakao je jedním z nejbohatších zdrojů flavonoidů, které bojují proti volným radikálům v těle a mají pozitivní vliv na kardiovaskulární systém.
  • Vláknina a bílkoviny: S vysokým obsahem vlákniny (31,6 g) a bílkovin (22 g) přispívá k pocitu sytosti a podpoře zdravého trávení.
  • Obsah kakaového másla 10-12 %.
  • Mimořádně snadno rozpustný.
  • Vhodný pro vegetariány a vegany.

Využití Kakaa

  • Nápoje: K přípravě horkého kakaa, koktejlů, ovocných a proteinových nápojů.
  • Pečení a dezerty: Ideální do moučníků, dortů, krémů, sušenek nebo jako posypka na zmrzlinu a ovesné kaše.
  • Snídaňové směsi: Skvělý doplněk do müsli nebo kaší

Složení:

  • 100% kakaový prášek

Alergeny:

 

Nutriční hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1298 kj
Energetická hodnota 312 kcal
Tuky 11 g
Z toho nasycené mast.kyseliny 6,8 g
Sacharidy 12,5
Z toho cukry 1 g
Bílkoviny 22 g
Vláknina 31,6 g
Sůl 1,3 g

Další zajímavosti o Kakau

Kakao je obvyklé označení pro semena kakaovníku (Theobroma) a z nich vyrobený prášek.

  • Kakao je důležitým vývozním artiklem mnoha rozvojových zemí a slouží především jako základ čokolády.
  • Ve své přirozené (neslazené) formě má extrémně hořkou chuť. Kakaovníky rostou pouze ve velmi omezené geografické zóně, přibližně 10° na sever a na jih od rovníku – 70 % světových plantáží kakaa se nachází v západní Africe.
  • Kakaovníky pocházejí zřejmě z Jižní Ameriky, kde rostly na úbočí And v povodí řek Amazonky a Orinoco. Do Mezoameriky byly dopraveny starověkou Mayskou civilizací a později rozšířeny na území Mexika Toltéky a Aztéky. Mexičtí Indiáni nazývali kakaovník cacauatl, odtud tedy pochází současné pojmenování.
  • Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především na Filipíny).
  • Kakaové boby pronikly dokonce i do alchymie, kde se staly známými pod jménem černé zrno.
    Kakaovník byl systematicky pojmenován až v 18. století švédským přírodovědcem Carlem Linné, který jej nazval Theobroma cacao. (Theobroma znamená „potrava bohů“.) [1]

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zdroje
[1] Wikipedie -https://cs.wikipedia.org/wiki/Kakao

Doplňkové parametry

Kategorie: Na vaření a pečení
Hmotnost: 0.5 kg
Obsah bílkovin: Do 25 % bílkovin
Balení: 500 g
Forma: Sypké

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola