Tmavé Holandské Kakao VALKNUT 500 g v prášku
Kód: VAL025Související produkty
Detailní popis produktu
Holandské kakao
Holandský kakaový prášek je vyroben z kvalitních kakaových bobů. Kakaový prášek je alkalizovaný přídavkem uhličitanu draselného a hydroxidu sodného. Sypký prášek s typickou kakaovou vůní a příchutí bez cizích pachů a chutí. Vhodný doplněk do všech sladkostí, ať už k přípravě čokoládových nápojů nebo snídaňových směsí. Lze použít k pečení i zdobení.
#ShowMore#
Kakao - více než jen pochutina
Kromě skvělé chuti je kakao také bohatým zdrojem mnoha prospěšných látek, které z něj dělají funkční superpotravinu.
- Vitamíny a minerály: Obsahuje spoustu důležitých mikroživin, například hořčík, železo, zinek a draslík.
- Antioxidanty: Kakao je jedním z nejbohatších zdrojů flavonoidů, které bojují proti volným radikálům v těle a mají pozitivní vliv na kardiovaskulární systém.
- Vláknina a bílkoviny: S vysokým obsahem vlákniny (31,6 g) a bílkovin (22 g) přispívá k pocitu sytosti a podpoře zdravého trávení.
- Obsah kakaového másla 10-12 %.
- Mimořádně snadno rozpustný.
- Vhodný pro vegetariány a vegany.
Využití Kakaa
- Nápoje: K přípravě horkého kakaa, koktejlů, ovocných a proteinových nápojů.
- Pečení a dezerty: Ideální do moučníků, dortů, krémů, sušenek nebo jako posypka na zmrzlinu a ovesné kaše.
- Snídaňové směsi: Skvělý doplněk do müsli nebo kaší
Složení:
- 100% kakaový prášek
Alergeny:
| Nutriční hodnoty (na 100 g) | |
| Energetická hodnota | 1298 kj |
| Energetická hodnota | 312 kcal |
| Tuky | 11 g |
| Z toho nasycené mast.kyseliny | 6,8 g |
| Sacharidy | 12,5 |
| Z toho cukry | 1 g |
| Bílkoviny | 22 g |
| Vláknina | 31,6 g |
| Sůl | 1,3 g |
Další zajímavosti o Kakau
Kakao je obvyklé označení pro semena kakaovníku (Theobroma) a z nich vyrobený prášek.
- Kakao je důležitým vývozním artiklem mnoha rozvojových zemí a slouží především jako základ čokolády.
- Ve své přirozené (neslazené) formě má extrémně hořkou chuť. Kakaovníky rostou pouze ve velmi omezené geografické zóně, přibližně 10° na sever a na jih od rovníku – 70 % světových plantáží kakaa se nachází v západní Africe.
- Kakaovníky pocházejí zřejmě z Jižní Ameriky, kde rostly na úbočí And v povodí řek Amazonky a Orinoco. Do Mezoameriky byly dopraveny starověkou Mayskou civilizací a později rozšířeny na území Mexika Toltéky a Aztéky. Mexičtí Indiáni nazývali kakaovník cacauatl, odtud tedy pochází současné pojmenování.
- Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především na Filipíny).
- Kakaové boby pronikly dokonce i do alchymie, kde se staly známými pod jménem černé zrno.
Kakaovník byl systematicky pojmenován až v 18. století švédským přírodovědcem Carlem Linné, který jej nazval Theobroma cacao. (Theobroma znamená „potrava bohů“.) [1]
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.
Zdroje
[1] Wikipedie -https://cs.wikipedia.org/wiki/Kakao
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Na vaření a pečení |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| Obsah bílkovin: | Do 25 % bílkovin |
| Balení: | 500 g |
| Forma: | Sypké |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
