Speciální výživový doplněk Tri-creatine malate

Tri-creatine malate nebo česky tri-kreatin malát je výživový doplněk stravy, který využívají kulturisté, sportovci a body buildeři. Je to suplement určený ke zvýšení sportovní výkonnosti a také růstu svalové hmoty. Jak název napovídá, jde o sloučeninu, který je tvořená vazbou tří molekul kreatinu a jedné molekuly kyseliny jablečné.

Není to monohydrát

Tri Creatine Malate je oproti klasickému kreatin monohydrátu rozdílný. Jde hlavně o to, že neváže vodu, je v ní rozpustný. V žaludku se také dělí na kreatin a kyselinu jablečnou, obě látky se okamžitě vstřebávají skrz stěnu střeva. Díky tomu zaručuje rychlé vstřebávání kreatinu, zvýšení síly a také vytrvalosti.

Již jsme naznačili, že tri-kreatin malát se lépe rozpouští ve vodě než kreatin monohydrát a zabraňuje tak žaludečním těžkostem. Navíc nezadržuje vodu jako kreatin monohydrát a veškerá hydratace se objeví ve svalových buňkách. Nehrozí tak nadýmání, které není příjemné.

Jak si ho dávkovat

Doporučené dávkování je asi jedna čajová lžička látky před tréninkem. Ideální je smíchat tento výživový doplněk s 20 mililitry vody nebo jiné tekutiny. Jako vhodný se nabízí například ovocný džus. Myslete na to, že jde o doplněk určený především pro sportovce. Není vhodný pro děti, ani těhotné nebo kojící ženy.

Jeho užívání se doporučuje pro trénující sportovce, kteří podávají vysoce intenzivní fyzický výkon. Užívat ho mohou ti, kteří chodí kondičně cvičit do fitka a pochopitelně je vhodný pro kulturisty, kteří potřebují nabrat svalovou hmotu. Na Valknut.cz si můžete zakoupit půl kilogramové balení Tri Ceratine Malate bez příchuti.

kreatine-malate-500-g-tri-creatine-malate

Výhody kreatinu

  • zvyšuje fyzickou výkonnost
  • jde o přirozenou látku
  • není to návyková ani toxická látka
  • podporuje růst svalové hmoty
  • chrání před spalováním svalové tkáně

Co jsou kreatiny

Kreatiny patří k těm nejvíce populárním suplementům. Jak již bylo řeščeno, kreatiny pomáhají násrůstu čisté svalové hmoty a navíc podporují regenerační procesy. Díky nim jsou svaly plnější a také větší. V neposlední řadě mají více energie. Skvělé je, že jde o látky, které jsou běžně v lidském těle a nemají žádné škodlivé účinky. Co se týká přírodních zdrojů kreatinu, je jím hovězí maso. Pro příjem jedné vhodné dávky byste však museli denně zkonzumovat 10 kilogramů masa, což je pochopitelně nereálné a nevhodné z dalších zdravotních důvodů.

 

 

Affiliate program