Zhubnout. To je nejčastější novoroční předsevzetí

Přichází nejkrásnější období roku. Vánoční svátky, které jsou mimo jiné plné jídla a skvělých nápojů. Právě stoly plné jídla nás mohou motivovat k tomu, abychom se v závěru roku odhodlali k předsevzetí zhubnout. Důležité je opravdu velké odhodlání a vůle vydržet. Kromě samotného hubnutí si lidé rádi dávají cíle v podobném duchu.

Často jde o diety, zdravý jídelníček, zlepšení kondice nebo omezení alkoholu. Vše se v podstatě točí kolem jedné a té samé věci a úzce to spolu souvisí. Bohužel většina předsevzetí končí neúspěchem. Jak se nezdaru vyvarovat? Vhodné je nepřeceňovat své schopnosti a nestanovovat si příliš vysoké cíle, které je těžké splnit.

nejkrasnejsi-svatky-v-roce

Dejte si konkrétní reálné cíle

Zhubnout. Je to příliš obecný pojem na to, aby se vám to podařilo.

  • Kolik kilogramů chcete zhubnout?
  • Do kdy?

Pokud si nezpodpovíte tyto otázky, nikdy nebudete úspěšní. Zkuste si tedy říci, že chcete zhubnout tři kilogramy během následujícího půl roku. V tomto případě jde už o konkrétní představu, konkrétní cíl.

Velmi důležité je být realistický. Kila navíc se přece také neobjevila z minuty na minutu. Nemůžete tedy očekávat, že se jich zbavíte ihned. Čím větší je váha, kterou chcete shodit, tím delší dobu na splnění budete potřebovat. Ideální je dát si menší cíl, který je dosažitelný za kratší dobu. Myslete také na to, že příliš rychlé hubnutí s sebou nese i jo-jo efekt.

Další, na co je třeba myslet, že kila nejsou jediný a nejdůležitější ukazatel. Zpevněná postava může být také těžká a přitom krásná. Svaly jsou totiž těžší než tuky. Důležitý je však jejich poměr v těle.

Jak na samotné hubnutí?

Důležité je stravovat se pravidelně a v malých porcích. Nehledejte důvody proč to nejde, ale způsob, jak to udělat, aby to šlo. Nevymlouvejte se na spěch do zaměstnání ani na starosti o děti. Spoustě lidem před vámi se to podařilo, důležité je opravdu chtít a najít způsob. Pamatujte si, že vhodné je jíst alespoň pětkrát denně. Pokuste se ráno najít čas na snídani a do práce si připravit svačinu. Pokud nemáte dost času na jídlo, vezměte si s sebou alespoň jablko nebo mrkev. Případně si připravte smoothie. Uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe.

Kromě jídla je pochopitelně důležité i pití. Zapomeňte na sladké šťávy, limonády a džusy. Zapomeňte také na alkoholické nápoje. Důležitá je čistá voda. Ochutit ji můžete bylinkami nebo citronem. Pitný režim je důležitý také proto, že čím víc vaše tělo bude hydratované, tím méně vás budou honit chutě. Navíc budete mít také plnější žaludek a hlad vás nepřekvapí tak často. Vhodné je ihned po ránu nastartovat organismus sklenicí vody a vypít ji také vždy před jídlem.

Nezapomeňte na pohyb

Neméně důležitý při hubnutí je pohyb. Pokud jste do teď opravdu nic nedělali, začněte procházkami. Pomalu zvyšujte frekvenci chůze i její rychlost. Pokud vás láká běh, zkuste také tuto oblíbenou formu pohybu. V případě, že jste raději v uzavřeném prostoru, zajděte do fitka nebo na hodiny nejrůznějších cvičení. V dnešní době je opravdu velký výběr toho, co lze dělat. Spoustu lekcí najdete také na youtube a cvičit také můžete i v pohodlí domova. Hlavně však nepřepalte začátek. Na pohyb je důležité se těšit.

Hubnutí vám v každém případě půjde lépe, pokud si pořídíte také kvalitní doplňky stravy. Mezi ně se řadí také spalovače tuků. Samozřejmě nejde o žádné kouzelné pilulky, které by bez práce spálily vaše tuky. Podporují však bezpečnou redukci váhy. Pokud si nastavíte pravidelné tréninky nebo jakýkoliv pohyb a budete jíst vyváženou stravu, můžete díky spalovačům tuků dosáhnout vytouženého výsledku.

Spalovače tuků lze užívat ve formě kapslí, sirupů nebo koktejlů. Doporučujeme přírodní spalovač tuků v práškové formě bez příchutě a příměsí. Nejen, že vám pomůže zhubnout ale také oddaluje svalovou únavu a umožní vám déle trénovat. Podívejte se na naší nabídku v e-shopu.

Jsou i snadnější cíle

Pokud se vám zdá přeci jen moc složité říci si kolik chcete zhubnout, stanovte si pro začátek ještě jednodušší cíle. Ty by měly mít podobný motiv jako samotné hubnutí.

  • Vyzkouším nový sport.
  • Nahradím koření bylinkami.
  • Omezím sladkosti na jednou týdně.
  • Budu snídat zdravě.
  • Budu dvakrát v týdnu cvičit.
  • Do svého jídelníčku zařadím více zeleniny.
  • Jednou týdně si uvařím lehčí oběd.
  • Začnu si dělat svačiny do práce.

Affiliate program