Co koupit babičce k Vánocům? Dárky, které potěší a navíc pomohou

Vánoce už pomalu klepou na dveře a obchody se plní vánočními dekoracemi. Možná se právě poohlížíte po dárcích, které by udělaly radost vašim blízkým. S přibývajícími léty je čím dál tím těžší vymyslet dárek, který by udělal opravdu radost. Možná hledáte originální dárek. To opravdu není jednoduché. Ale originalita není všechno.

Skvělým dárkem pro každou babičku je kus zdraví, které potřebuje každý. Vsaďte tedy letos na doplňky stravy, které babičce pomohou s psychickým i fyzickým zdravím a dost možná ji usnadní také pohyb. Možností je mnoho. Vybírat můžete z řady vitamínů a minerálů, které mimochodem lidské tělo potřebuje v každém věku. Dárkově můžete zabalit také kloubní výživu nebo zvažte pořízení přírodních extraktů.

Vitamíny jsou pro zdraví babiček nezbytné

Ano, pestrá strava je základ, ale sami víme, že ne vždy se daří dostat do těla dostatek vitamínů a minerálů. Pomozte své babičce tím, že ji pod stromeček věnujete balení vitamínů, které prospějí jejímu zdraví. Zvláště v zimním období, kdy na každém rohu číhá spoustu bacilů. Prevence by se neměla zanedbávat v žádném věku. U starších lidí to platí dvojnásobně.

Magnesium nejen proti křečím

Hořčík přispívá k normální funkci svalů a dokáže předcházet křečím. Dále magnesium podporuje správnou činnost nervové soustavy a potřebují ho proto lidé, kteří jsou ve stresu. Babička jistě ocení také fakt, že hořčík snižuje míru únavy a vyčerpání. Pomůže s lepším odpočinkem a relaxací.

Hořčík pro babičku můžete pořídit ve formě tablet, ale můžete ji pořídit také zdravé mlsání. Magnesium totiž obsahuje také hořká čokoláda, nejrůznější semínka nebo třeba sušené meruňky. Neváhejte proto a vytvořte speciální vánoční balíček pro babičku, který bude plný hořčíku. Nejen, že udělá něco pro své zdraví, ale navíc si také perfektně zdravě zamlsá.

Cholin proti ukládání tuků

Patří do skupiny komplexu vitaminu B. Je to látka, kterou si tělo může vytvářet i samo, ale není nad to jeho přítomnost v těle podpořit. Jeho nedostatkem totiž trpí takřka každý člověk, přitom jde o jednu z nejdůležitějších látek pro naše tělo. Stěžuje si babička, že má potíže se soustředěním? Pak je pro ni cholin pravou volbou. Stejně tak bude díky cholinu odolnější vůči stresu a také bude lépe spát. Nedostatek cholinu je úzce spojovaný s Alzheimerovou chorobou a dalšími psychiatrickými nemocemi. Pokud máte nedostatek cholinu, můžete trpět výpadky paměti. Skvělým pomocníkem je cholin také pro odbourávání cholesterolu.

Aquamin jako komplexní zázrak

Tento zázrak z mořské řasy známý jako aquamin obsahuje více než 70 různých látek. Mezi ně řadíme hořčík, fosfor, vápník, železo, zinek, selen nebo síru. Je to skvělý pomocník k podpoře pevnosti kostí a zubů. Napomáhá také ke správné činnosti svalů. Aquamin je pro babičky vhodným dárkem, protože pomáhá s bolestí kloubů a také je vhodné pro osoby, kterým ubývá vápník v těle. Ideální je také pro ženy v přechodu, u kterých hrozí riziko osteoporózy nebo osteoartritidy. Pozitivní přínos má aquamin také na kvalitu spánku, soustředění a paměť. Přibalte ho do vánočního balíčku pro svou milovanou babičku. Určitě bude ráda, že myslíte na její zdraví.

Dopřejte babiččiným kloubům výživu

O klouby se musíme starat, aby dobře fungovaly. Jejich péči není radno podceňovat už od útlého věku, jelikož nejdůležitější je tady prevence. Proto je kloubní výživa vhodná pro docela mladé babičky. A rozhodně není nevhodné ho darovat i babičkám před padesátkou. Pojďme se podívat, které přípravky mohou pomoci se zdravím klobů.

Kolageny nejen pro pružnost pokožky

Pro lidské tělo je kolagen nepostradatelnou bílkovinou. Přítomný je v kůži, ale také v kostech, zubech, chrupavkách a šlachách. A jeho tvorba v těle se snižuje už po třicítce. Pro babičky je to tedy úplně skvělý dárek. Kolagen pomůže s funkčností kloubního aparátu, ale také zpevňuje kosti a pomáhá kůži, aby zůstala pevnější a pružnější.

Kolagen můžete pochopitelně darovat jako doplněk stravy, ale používá se také v kosmetickém průmyslu a tak rozhodně není od věci babičku potěšit ještě nějakým tím kosmetickým balíčkem, který podtrhne její ženskost. Na výběr máte z nejrůznějších produktů od krémů až po šampony.

Joint komplex pro život v pohybu

Mimořádně silná směs pro namáhané a zatěžované klouby. Přípravek obsahuje všechna důležitá chondroprotektiva a naopak v něm nanajdete žádné zbytečné a neprověřené látky. A k čemu všemu je Joint komplex dobrý? Určitě babičce pod stromečkem nezapomeňte říci, že tento přípravek snižuje zánětlivost kloubů, podporuje růst nových chrupavek a zvyšuje pohyblivost. Dále také pomůže s uvolněním ztuhlých kloubů a obnoví poškozenou chrupavku. Používá se pro zvýšení mobility nebo flexibilitu kolenního kloubu. Navíc poskytuje maximální sílu. Babička takový dárek určitě ocení.

MSM má mnoho pozitivních účinků

Potřebuje vaše babička posílit imunitní systém nebo si stěžuje na bolest kloubů? Možná ji trápí stav její pokožky? V takovém případě je vhodným dárkem pod vánoční stromeček MSM. Methylsulfonylmethan je totiž přípravek, který má vliv na bolesti kloubů, imunitu i pokožku. Babička určitě ocení, že při užívání pravděpodobně podpoří také zdraví vlasů a nehtů. MSM se dokonce přidává i do pleťových krémů. Je to však přípravek, který dokáže také zmírnit následky osteoartrózy a hodí se také jako regenerace po náročných fyzických aktivitách.

MSM však také pozitivně ovlivňuje vysoký krevní tlak, záněty očí, svalové křeče, záněty šlach, problémy se žaludkem nebo trávicí obtíže. Dále je vhodný na bolesti a křeče a pomůže také při únavě, vyčerpání nebo celkovém nedostatku energie. Je to zkrátka takový všestranný pomocník.

Skvělé dárky pro babičky bylinkářky

V případě, že je vaše babička přesvědčená o tom, že nejzdravější věci jsou z přírody, bude ideální vsadit na přírodní výtažky z léčivých bylin. Na výběr je opravdu mnoho možností. Do vánočního balíčku můžete zabalit rybí olej, ženšen, lecitin, kustovnici, aschwagandu, echinaceu, selen, železo nebo ostropestřec. Pojďme si alespoň tři přírodní výtažky představit blíže.

Kustovnice pro vitalitu a energii

Goji možná znáte spíše pod názvem kustovnice čínská. Je to přírodní výtažek, který má pro lidské tělo velký přínos. Goji podporuje funkci imunitního systému a také podporuje vitalitu a energii. Navíc dokáže pomoci s regulací hladiny krevního cukru nebo cholesterolu. Podporuje také funkci kardiovaskulárního systému i zrakový aparát. V neposlední řadě pak podporuje odbourávání stresu, napětí a bolest hlavy. Kustovnici čínskou můžete babičce pořídit ve formě tablet nebo jako sušené plody. A nebo kupte rovnou oboje a udělejte skvělý balíček.

Ashwagandha pro zdraví duše

Ašvaganda je známá také jako indický ženšen a patří k nejdůležitějším rostlinám tradiční indické medicíny. Tato rostlina dokáže pomoci s relaxací, energií a vitalitou. Také má skvělý přínos pro svalový aparát a výdrž. Navíc přispívá k normálnímu fungování kardiovaskulárního systému a dýchacího systému. Podporuje také normální stav pokožky. Celkově omlazuje organismus. Navozuje také plnohodnotný spánek. Jako dárek pro babičku tedy můžete zvolit také tento přírodní přípravek. Pod stromečkem jistě udělá radost.

Pomocník proti jaterním nemocem

Ostropestřec mariánský má spoustu pozitivních účinků na organismus. Léčitelé i někteří lékaři hovoří o tom, že ostropestřec dokáže zmírnit průběh nemoci a poslouží dobře také jako prevence. Ostropestřec se hodí zejména pro babičky, které mají potíže s játry. Ať už babičku trápí žlučové kameny nebo záněty jater, vždycky ji pomůže ostropestřec. Tato bylina dokáže podpořit regeneraci jater a používá se také při léčbě infekční mononukleózy.

Ostropestřec mariánský je však prospěšný nejen pro játra. Vhodný je pokud babička potřebuje pomoci s křečovými žílami, regenerací cév, onemocněním žlučníku nebo třeba sleziny. Pomáhá také na koliku, hemeroidy a dokonce pomáhá zmírnit následky chemoterapií. Doporučován je často také na potíže spojené s psychickým zdravím.

Affiliate program