Co koupit dědečkovi k Vánocům? Praktické dárky pro zdraví

Vánoce by měly být období klidu. Často se však stává, že před Vánoci jsme ve stresu, protože nevíme, jaké dárky svým blízkým pořídit. S dárkami pro ženy si možná ještě nějak poradíme, pro muže to však často bývá oříšek. Zvláště pro dědečky, kteří už v podstatě nic nepotřebují. Alespoň podle svých slov. Každý z nás však potřebuje pevné zdraví, aby si mohl dosyta užívat života co nejdéle.

A proto je vhodnou volbou pořídit dědečkovi nějaké doplňky stravy. Vybírat můžete z vitamínů a minerálů, kloubní výživy nebo z přírodních výtažků. Vyberte jeden přípravek nebo jich zvolte více a vytvořte dědečkovi dárkovou sadu pro jeho zdraví. Ukažte svému milovanému dědečkovi, že vám na něm opravdu záleží.

Vitamíny a minerály pro zdraví

Vzhledem k tomu, že vitamíny a minerály jsou nezbytnou složkou potravy určitě neuděláte špatně, pokud dědečkovi k Vánocům pořídíte některý vitamín, případně minerál. Vitamíny pracují na tom, aby tělo správně fungovalo a pomáhají také řídit základní procesy v lidském těle. A které vitamíny můžete pro své dědečky vybírat?

Vitamin D3 nejen pro dědečky

Tento vitamín potřebuje v zimním období doplnit opravdu každý od malých dětí po seniory. Určitě tak nešlápnete vedle, pokud ho pod stromeček pořídíte dědečkovi. A jestli se vám nechce vymýšlet jiné dárky, klidně nakupte “déčko” celé rodině. Jde o to, že vitamín D se do těla dostává díky slunečnímu záření. A jak víme, toho v zimě moc není. Přitom je déčko pro lidské tělo opravdu důležité. Podporuje funkci imunitního systému a přispívá ke vstřebávání fosforu a vápníku. Má také dobrý vliv na zdraví kostí, svalů a zubů.

Vitamin D obsahují i některé potraviny. Pokud tedy myslíte, že darovat jen doplněk stravy nestačí, můžete svému dědečkovi pořídit ještě dárkový koš plný dobrot. Déčko je totiž obsažené například v tuňákovi, lososovi nebo v makrelách. Obsahují ho však také tvrdé nebo plísňové sýry. A také maso. Vytvořte tedy dárkový koš pro zdraví. Děda bude mít určitě velkou radost.

Zinek na podporu chutě k jídlu

Trpí dědeček nechutenstvím nebo je často nemocný? Pak je nejlepší volbou sáhnout po zinku. Ten totiž udržuje funkční stav kostí, vlasů, nehtů i pokožky a navíc podporuje zlepšení chutě k jídlu. Nápomocný je také při léčení duševních chorob a zvyšuje odolnost organismu proti nemocem, jelikož podporuje imunitní reakce u nemocí z nachlazení.

Dědečkovi můžete pořídit zinek ve formě kapslí a do dárkového setu přidat například sušené mléko, které také obsahuje zinek, případně loupaný sezam nebo sušené meruňky. Možností zdravého mlsání je však daleko více. Podpořte tedy dědečkovu chuť k jídlu a dopřejte mu k tomu také zdravé mlsání. Určitě bude u stromečku moc spokojený. 

B - komplex pro dostatek energie v těle

Dalším tipem na skvělé vitamíny pro dědečky je B-komplex. Je to skupina vitamínů, která přispívá ke zlepšení imunitního systému, zmírnění pocitů únavy a navíc podporuje psychické zdraví. Každý ze skupiny vitamínů B má navíc ještě další speciální úlohu. V případě pestré stravy by neměl hrozit nedostatek vitamínů B, nicméně senioři mohou být nedostatek ohroženi.

Podpořte dárkem zdraví kloubů

Pohyb je v životě opravdu důležitý. Senioři však často trpí bolestí kloubů nebo špatnou hybností. Proto není od věci dědečkům k Vánocům pořídit právě přípravky, které fungují jako výživa pro klouby. A v podstatě je to dárek i pro docela mladé dědečky. Každý přece chceme, aby vnoučatům stačil co nejdéle. A kloubní výživa má nejdůležitější uplatnění hlavně v rámci prevence.

Chondroitin pro opravu chrupavky

Aminoglykan chondroitin je důležitý pro tvorbu a opravu chrupavky a také pro kloubní tekutiny. Má schopnost absorbovat vodu a tím právě zvyšuje objem chrupavky i její elasticitu. Chondroitin sulfát navíc pomáhá tlumit bolest nebo zánět. Dalším nesporným benefitem chondroitinu je, že dokáže působit jako tlumič otřesů a zabraňuje působení degenerativních enzymů, které rozkládají chrupavku. Pro dědečky je to tedy opravdu skvělý dárek, který pomáhá k bezbolestnému pohybu. Často se doporučuje jeho užívání s Glukosaminem. Není tedy od věci v dárkovém balení pořídit oba tyto přípravky.

Glukosamin pro úlevu od bolesti

Nejen, že glukosamin ulevuje od bolesti, ale také pomáhá zvětšit rozsah hybnosti kloubů. A navíc podporuje hojení poškozených kloubů. Právě proto jde o vhodný přípravek pro dědečky. Jestliže hledáte vhodný a praktický dárek pro svého dědu, je Glukosamin ideální volbou. Může se užívat také jako prevence osteoartrózy. Děda jistě ocení, pokud dostane společně s balením tohoto přípravku ještě chondroitin. Jak jsme již naznačili, spolu fungují opravdu perfketně. A kdo by nechtěl, aby jeho klouby a chrupavky vydržely opravdu, co nejdéle.

MSM na klouby i imunitu

O methylsulfonylmethanu jste už asi slyšeli, je známý právě pod zkratkou MSM a rozhodně to není doplněk stravy pouze pro dědečky nebo babičky. Výhod jeho užívání je hned několik. Dědečci určitě ocení, že pomáhá snížit zánět v kloubech a je účinný jako podpora flexibility kloubu. Dále může pomoci obnovit střevní výstelku. Je to látka, která pomáhá lidem se syndromem děravého střeva. Navíc MSM podporuje imunitní systém jako celek. A dokonce pomáhá proti poškození svalů. Jestliže dědeček trpí bolestí svalů, může MSM působit jako přírodní analgetikum. Ve Vánočním balíčku by tedy tento přípravek rozhodně neměl chybět. A pokud cítíte, že by MSM bylo prospěšné i vám, neváhejte si jedno balení pod stromeček také objednat. Litovat rozhodně nebudete.

Zdraví přímo z přírody

Je váš dědeček tak trochu jako babka bylinkářka a na nějaké umelé preparáty by se vám takříkajíc vykašlal? Pak je možnost mu pořídit výrobky s přírodními výtažky. Je jich na trhu opravdu mnoho. Vsadit můžete na tradiční rybí olej, ženšen, kustovnici čínskou nebo třeba ostropestřec. Možností je však mnohem více. Co třeba lecitin, ashwagandha nebo echinacea?

Rybí olej jako za mlada

Meducína, která se používá opravdu dlouhé roky. Rybí olej. Jen dnes už v mnohem příjemnějších formách. Dědečci si možná ještě živě pamatují, jak jako děti museli polykat rybí olej na lžičce. Dnes už si můžete koupit mnohem příjemnější kapsle. A opravdu to doporučujeme, jelikož rybí olej je pro tělo velmi přínosný. Zatímco v dětství má vliv na správný mentální vývoj, senioři ocení zejména podporu správné funkce imunitního systému a také paměti. Dále má rybí olej vliv na kvalitu vlasů, nehtů, zraku a pokožky. Takový malý přírodní zázrak. V dárkovém koši pro dědu by přípravek s rybím olejem tedy neměl chybět.

Lecitin je potrava pro mozek

Pomozte svému dědečkovi podpořit a chránit jeho mozkové buňky. Lecitin je vhodnou volbou. Kromě toho dokáže pomoci také udržovat správnou hladinu tuků v krvi a normální činnost jater. Hlavní složkou lecitinu je pak cholin, který se podílí na činnosti jater, udržení hladiny homocysteinu a na normálním metabolickém procesu tuků v těle. Pokud tedy chcete dědečkovi na Vánoce udělat radost a věnovat mu kus zdraví, lecitin by v balíčku neměl chybět. Navíc jde o přírodní výtažek.

Ženšen pro celkové zdraví

Dalším přírodním bohatstvím, které pomůže s celkovým zdravím a posílením imunitního systému je ženšen. Je to zázračný kořen, který zvyšuje odolnost organismu proti stresu. Pro muže, tedy i dědečky, doporučujeme spíše čínský ženšen (Ženšen pravý). Ženšen působí kladně na psychickou i tělesnou kondici, podporuje dobrou náladu, rekonvalescenci po nemoci nebo úrazu a také paměť. Navíc napomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi. Přibalte tento zvláštní kořen s blahodárnými účinky do balíčku pod stromeček.

Affiliate program