Himalájská sůl VALKNUT růžová hrubá 1000 g
Kód: VAL069Související produkty
Detailní popis produktu
Himalájská sůl růžová hrubá
Himalájská růžová sůl neboli „růžové zlato“ nabízí přírodní substanci unikátních solných krystalů, zaručujících naprostou čistotu a vyvážený poměr minerálních látek. Má jemnější chuť a je vhodná pro teplou i studenou kuchyni. Je velmi bohatá na esenciální přírodní minerály v přírodní podobě zejména vysoký obsahu draslíku, nízký obsah sodíku a dále obsahuje železo, hořčík, zinek, mangan. (Vápník Ca 0,07-0,1 %, Hořčík Mg 0,03-0,07 %, Síran SO4 0,7-0,9 %, látka nerozpustná ve vodě 0,6-0,8 %.)
Benefity Himalájské růžové soli
- Obsahuje velkého množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě
- Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli.
#ShowMore#
Možné použití:
Vysoce kvalitní nerafinovaná sůl vhodná pro vyvážené, zdravé stravování i na relaxační koupele.
- Možností, jak využítt tento himalájský zázrak, je hned několik. Můžete jím nahradit klasickou kuchyňskou sůl při vaření, pečení a dochucování pokrmů.
(Alternativa klasické kuchyňské soli při vaření jídel a polévek.) - Je vynikajícím přídavkem do salátů, zeleniny, těstovin, brambor, masových i rybích pokrmů.
- Její typické růžové krystalky dodají každému pokrmu unikátní finální efekt.
- Může se využít i na relaxační koupele.
Složení:
Sůl himalájská jedlá kamenná (Jedlá sůl (Chlorid sodný NaCL 97 – 99 %)
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 0 kcal / 0 kJ; Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 0 g, z toho cukry 0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0g; Sůl: 97- 99 g.
Další zajímavosti o Himalájské soli
- Himálajská sůl, nebo též růžová sůl (anglicky: himalayan salt, pink salt), je kamenná sůl (halit) těžená v pákistánském Pandžábu.
- Díky obsahu malého množství sloučenin železa má charakteristickou růžovou barvu.
- Koncentrace soli poblíž Khewry v Pandžábu byla údajně odhalena již kolem roku 326 př. naším letopočtem, kdy se jednotky vedené Alexandrem Velikým, zastavily, aby tam odpočívaly. Vojáci si všimli, že jejich koně olizují slané skály.
- Od té doby byla pravděpodobně těžena, ale první záznamy o těžbě pocházejí až od kmene Janjua kolem roku 1200. [1]
Skladování:
Skladujte v uzavřené nádobě v chladném a suchém prostředí, bez přímého světla, tepla a vlhkosti.
Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/Him%C3%A1lajsk%C3%A1_s%C5%AFl
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.