Peruánská Maca VALKNUT 500 g v prášku bez příchuti

Kód: VAL034
12 hodnocení
Značka: Valknut
379 Kč
Momentálně nedostupné
  • Přírodní alternativa anabolických steroidů.
  • Vhodný pro vegany a vegetariány.
  • Neobsahuje GMO.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Maca

Peruánská bylina řeřicha známá pod českým názvem Maca je dvouletá rostlina, jejíž kořen obsahuje aminokyseliny, esenciální mastné kyseliny, vitamíny B1, B2, B6 a minerály (hořčík, železo, vápník, zinek, sodík, fosfor.)
Obahuje sacharidy, bílkoviny i vlákninu, která zlepšuje trávení a pomáhá pročišťovat organismus.
Díky svému složení je oblíbenou součástí jídelníčku kulturistů, atletů nebo jiných fyzicky aktivních lidí. Jako přírodní zdroj živin slouží ke zvýšení fyzického výkonu, energie a imunity. 

Maca a její výhody

  • Superpotravinu s výjimečným obsahem živin.
  • Vysoký podíl vitamínů, minerálních látek, mastných kyselin, enzymů a esenciálních aminokyselin.
    (Například vitamínu C, vitamínů skupiny B nebo vápníku, železa, draslíku a mědi.)
  • Je 100% bezpečná a nemá vedlejší účinky.

#ShowMore#

Maca je vhodná pro

  • kulturisty,
  • atlety,
  • jiné fyzicky aktivní lidi.

Složení:

  • Maca peruánská (kořeny Lepidium meyenni)
  • Jemný hnědožlutý prášek.

Doporučené dávkování:

  • DDD* představuje 10 g denně nejlépe rozdělenou do 3 dávek v průbehu dne.
  • Prášek rozmíchejte v dostatečném množství vody, mléka, ovocné či zeleninové štávě, případně můžete přidak do jakéhokoliv pokrmu.
  • Má štiplavější chuť.
  • Nejlépe začínat s nižším dávkování a v případě potřeby postupně dávku navyšovat.

*Doporučená denní dávka

Další zajímavosti o peruánské bylině Maca

  • Řeřicha peruánská (Lepidium meyenii) je jediná rostlina z bohatého rodu řeřicha, která má místo kořene bulvu.
    (Maca se vyrábí z hlíz stejnojmenné rostliny, které se podobají ředkvičkám.)
  • Někdy je uváděna pod českým jménem Maka.
  • Pochází z jihoamerických peruánských And a podle archeologických nálezů tam byla vyšlechtěna a pěstována již v době kolem jednoho a půl tisíciletí před naším letopočtem, dávno před vznikem Incké říše.
  • Její přímí předchůdci nejsou známy, není to však žádný z planých druhů řeřichy nyní rozšířených v Andách.
  • Řeřichy peruánské se pěstují pro nevelké bulvy, které jsou u domorodých obyvatel tradiční součásti stravy i léčebnými prostředky.
  • Konzumují se čerstvé vařené nebo pečené v popelu, často se nastrouhají, usuší a mohou se skladovat i několik let. Pak se rozvaří ve vodě nebo mléku na kaši, také se z nich vyrábí kvašený napoj „maca chica“.
  • Sušená má výživnou hodnotu srovnatelnou s kukuřicí, pšenicí i rýží. Má přes 60 % sacharidů, 10 % bílkovin ve formě polypeptidů a aminokyselin, vlákninu a lipidy. Obsahuje také vápník, draslík, železo, jód, fosfor, zinek, vitamíny B, vitamín C, mastné kyseliny (linolová, palmitová a olejová), alkaloidy, třísloviny i saponiny a obsahuje devět esenciálních aminokyselin.
  •  [1]

Upozornění:

Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doporučujeme se vždy poradit s ošetřujícím lékařem.

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C mimo dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Spotřebujte do 4 měsíců od otevření. Minimální trvanlivost a šarže vyznačena na obalu.

Zdroje
[1] Wikipedie - https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98e%C5%99icha_peru%C3%A1nsk%C3%A1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Affiliate program