Sušené mléko a jeho přínos pro naše tělo

Sušené mléko je bílý prášek, který je vyrobený z kvalitního pasterizovaného mléka. Vyrábí se sušením odstředěného mléka, případně tučného mléka. K dostání je sušené mléko odstředěné, polotučné i plnotučné. Příprava je opravdu jednoduchá. Stačí ho jen rozmíchat ve vodě a lze ho používat jako klasické mléko. Do kávy, kakaa, do polévek nebo omáček. Ale také do těsta nebo do kaší.

Sušené mléko je ideální volbou tam, kde nejde klasické mléko skladovat nebo není k dispozici lednička. Sušené mléko je sice dehydrované, ale veškeré živiny v něm zůstanou, tudíž se nemusíte bát, že byste nějak strádali. 

mleko-mleko

Účinky na zdraví

Je třeba vědět, že sušené mléko má v podstatě velmi podobné účinky na tělo jako klasické živočišné či rostlinné mléko. Vše samozřejmě závisí také na ostatní stravě, která by měla být vyvážená.

Není to jen kravské mléko

Sušené mléko pochopitelně nemusí být jen kravské. Na trhu je například také sušené kozí mléko, které je svým složením velmi podobné mléku mateřskému. Obsahuje vitaminy A, B, C, D, E a K. Dále minerální látky jako je železo, zinek, titan, kobalt, vápník nebo draslík. Dále v něm najdete také bílkoviny, tuk a sacharidy. V prášku se dá koupit také sušené sójové mléko. To má hodně pozitiv. Tento typ rostlinného mléka mohou pít lidé s laktózovou intolerancí. Sójové produkty obsahují vitamíny, minerály, bílkoviny, sacharidy a tuky.

Mléko a fitness výživa

Někteří lidé nepijí mléko, protože je pro ně špatně stravitelné. Problém s trávením mléka může také způsobit alergie nebo intolerance laktózy. Faktem je, že mléko obsahuje kasein, tedy bílkovinu. Obsahuje jí dokonce 80%. Jde však o bílkovinu, která není pro člověka nijak škodlivá. Není ani těžko stravitelná, její stravitelnost pouze trvá déle. Uvádí se asi sedm hodin. Problém s trávením se objevuje většinou v případě alergie na bílkovinu kravského mléka. Zdravá dospělá populace nemá s trávením mléka žádný problém. Z toho důvodu není proč se mléčných produktů obávat.

492-1_nizkotucne-sus-mleko-1000g

Pokud chcete zařadit do svého jídelníčku sušené mléko, můžete si vybrat z našich produktů. K dispozici je sušené plnotučné mléko v prášku nebo sušené nízkotučné mléko v prášku. Vždy je bez příchutě a v množství 2 kilogramů.

 

Affiliate program