Blog, Strana 10

Vegetariánské a veganské proteiny: jaké jsou v nich rozdíly?

Vegetariánské proteiny jsou rostlinné i živočišné proteiny, které však neobsahují bílkoviny z masa. Oproti tomu veganské proteiny jsou čistě rostlinné proteiny. Pojďme se podívat na jejich rozdíly, výhody a nevýhody.

Low carb aneb nízkosacharidová strava

Slovní spojení low carb jste již pravděpodobně někdy slyšeli. Víte však, co to jsou low carb potraviny? Co to znamená nízkosacharidová strava? Co můžete jíst a čemu se naopak musíte vyhnout? Má stravování low carb také nějaká rizika?

Zhubnout. To je nejčastější novoroční předsevzetí

Přichází nejkrásnější období roku. Vánoční svátky, které jsou mimo jiné plné jídla a skvělých nápojů. Právě stoly plné jídla nás mohou motivovat k tomu, abychom se v závěru roku odhodlali k předsevzetí zhubnout. Důležité je opravdu velké odhodlání a vůle vydržet. Kromě samotného hubnutí si lidé rádi dávají cíle v podobném duchu.

Tipy jak nepřibrat vánoční kila a co si přát od Ježíška

Dny se čím dál tím více zkracují, obchody nabízí nejrůznější laskominy, domovy provoní cukroví, řízky a chlebíčky a zdravé stravování i cvičení přechází na vedlejší kolej. Je to krásné a zvláštní období roku, ale ani v prosinci bychom neměli zapomínat na své zvyklosti v cvičení a jídle. Přinášíme několik tipů jak nepřibrat a jako bonus tipy na vánoční dárky, které vás potěší a navíc pro vás budou velkým přínosem.

Muay Thai, kickbox a K1 - oblíbené bojové sporty s několika rozdíly

Bojové sporty jsou velice oblíbené. Některé jsou si velmi podobné a vycházejí ze stejného učení. Co to je Muay Thai? Co se skrývá pod názvem Kickbox a jaký sport označujeme jako K1? Jaká je historie těchto sportů a jaké jsou v nich rozdíly?

Gainery a sacharidy pomohou budovat svalovou hmotu

Sacharidy a gainery jsou výborným pomocníkem při budování svalové hmoty. Gainery vyčnívají svojí komplexností. Jde totiž o směs sacharidů a bílkovin obohacených většinou o vitamíny a minerály. Vše je pochopitelně namíchané v ideálním poměru.

Minerály jsou nezbytné pro tělo. Kde je najdete?

Stejně jako vitamíny jsou pro lidské tělo nepostradatelné také minerály, a to i přesto, že jich denně potřebuje tělo jen malé množství. Bohužel si je naše tělo nedokáže vytvořit samo a je třeba je doplňovat. Při dávkování je však třeba si dát pozor. Ve velkém množství mohou škodit. Co tedy jíst, aby tělo nestrádalo a naopak netrpělo přebytkem?

Má smysl konzumovat spalovače tuků? Jaké existují a jak fungují?

Na trhu existuje mnoho doplňků stravy. Mezi ně patří také spalovače tuků, které v poslední době rostou na popularitě. Možná však přemýšlíte nad tím, zda má vůbec smysl něco s tak zázračným názvem konzumovat, a pokud ano, tak které. Pojďme se tedy na doplňky stravy v této kategorii podívat z blízka.

Semínka i oříšky podporují naše zdraví

Ořechy i nejrůznější semínka a semena patří mezi nejhodnotnější potraviny, které můžeme našemu tělu nabídnout. Oříšky i semínka obsahují hodně bílkovin a vlákniny. Skrývají v sobě také různé druhy vitamínů a minerálů. Kromě jiných obsahuje většina oříšků vitamín E, který je účinným antioxidantem ničícím volné radikály. Oříšky obsahují také vitamín B. Z minerálních látek můžeme jmenovat vápník, hořčík nebo zinek. Pochopitelně obsahují také tuky, jde však o kvalitní tuky, které tělo vyžaduje.

Affiliate program