Blog, Strana 11

Lidské tělo a aminokyseliny BCAA a L-Glutamin.

Co jsou to vlastně aminokyseliny a k čemu je lidské tělo potřebuje

O aminokyselinách se v poslední době hovoří velice často. Jde o termín skloňovaný v souvislosti se zdravým životním stylem a zdravím obecně. Je to proto, že tyto látky jsou nezbytné pro:

  • tvorbu svalů,
  • energii člověka,
  • srdeční činnost i hormonální systém.
Před zimou je třeba posílit imunitu. Zvolte vitamíny C a D

Veškeré vitamíny mají blahodárný vliv na naše zdraví. Pro náš imunitní systém má příznivé účinky zejména dvojice vitamínů C a D. Oba tyto vitamíny je důležité doplňovat, zejména před nastávající zimou. Chraňte své zdraví zdravým životním stylem doplněným o tyto vitamíny.

Co mají společného judo, jiu jitsu a grepling? A jaké jsou v nich naopak rozdíly?

Judo, jiu jitsu, grepling - všechny tyto sporty jsou příbuzná bojová umění. Každé z nich má však svoji vlastní historii a také se mezi nimi najdou určité rozdíly. Každý z těchto sportů má svá pravidla.

Víte, co jsou to proteiny?

Proteiny neboli bílkoviny jsou základními stavebními kameny lidského těla. Naše tělo se bez bílkovin neobejde. Samotný název protein pochází z řeckého slova “protos”. To označuje první základní složku živého organismu.

Krav maga je boj zblízka

Tento systém obrany je v současné době považovaný za celosvětově nejefektivnější systém sebeobrany. Nasvědčuje tomu fakt, že právě tuto obranu používají při své práci také armády a policejní jednotky.

  • způsobit protivínkovi co nejvíce škod za krátkou dobu
  • využít veškerých prostředků k získání výhody
  • přejít z obrany do útoku v co nejkratším čase
Proč byste měli zařazovat sacharidy do svého jídelníčku?

Jednoduše proto, že tělu prospívají. Tvoří důležitou součást celkového denního příjmu živin a jsou základním zdrojem energie. A to nejen pro mozek, ale také pro většinu buněk v těle. V poslední době se sacharidy v jídelníčku skloňují velice často. Zejména pokud jde o jejich snižování. Platí, že omezit sacharidy ve stravě je pro tělo prospěšné, nebo se jedná o pouhý tahák nutričních specialistů?

Hořčík znamená klid na těle i na duši

Hořčík neboli magnesium je jeden z nejdůležitějších minerálů v těle, protože se podílí na neuvěřitelném počtu reakcí v organismu. Pokud ho máte nedostatek, cítíte se často ve stresu, zkroušení a nespokojení. Najděte svoji ztracenou rovnováhu a objevte přínosy hořčíku.

Proč je důležité dodržovat denní příjem bílkovin?

Jistě už víte, že k tomu, abyste zhubli nebo si vybudovali postavu snů, potřebujete splnit určitý poměr makroživin. Ze všech stran se skloňuje především dostatečný příjem bílkovin. Bez nich to prostě nejde. Víte ale, z čeho bílkoviny můžete čerpat? A jakou roli vlastně hrají proteinové doplňky ve výživě sportovců?

Strongman, silový trojboj a powerlifting

Síla. To je společný jmenovatel pro silový trojboj, powerlifting a strogman. Každá disciplína má však svá specifická pravidla a jsou mezi nimi drobné rozdíly.

Už název napovídá, že siláci v trojboji bojují ve třech různých disciplínách. Silovému trojboji také říkáme powerlifting. Tento sport se podobá vzpírání. Jde totiž zvednout osu ve třech disciplínách. Na každou disciplínu má silák tři pokusy. Sportovec, který se zabývá silovému trojboji se nazývá lifter nebo powerlifter. Soutěžící soutěží ve své váhové kategorii. Nejprve se soutěží v dřepu, pak v nechpressu a nakonec v mrtvém tahu.

Affiliate program